2022-05-23
Venieri får ny importør i Danmark

Italienske Venieri, som producerer læssemaskiner i Lugo i Norditalien, får ny importør i Danmark. Sådan lyder meldingen fra Dansk Maskincenter A/S, med afdelinger i Jelling, Odder, Rimmerhus og Toftlund.

Et nyt stærkt samarbejde

Fra den 1. maj 2022 har den danske maskinforhandler, Dansk Maskincenter A/S, underskrevet en aftale med Italienske Venieri, om at importere og sælge læssemaskiner til det danske marked.

Den danske AGCO forhandler, som har sin placering i Syd- og Midtjylland, har med sine 4 afdelinger et godt og solidt afsæt i dansk landbrug og entreprenørbranchen.

Derfor var det nærliggende at indlede et samarbejde med Venieri om salg og distribution af læssemaskinerne, som strækker sig fra 3,6 til 22 tons læssemaskiner i mange forskellige modeller.

”Vi mangler et komplet program af knækstyrede læssemaskiner, da vores hovedleverandør AGCO, udelukkende leverer konventionelle teleskoplæssere i den kategori” lyder det fra Kim Damgaard, sælger i Dansk Maskincenter i Jelling.

Et stærkt produktprogram

På den Italienske fabrik produceres et bredt program af knækstyrede læssemaskiner, fra de små 3,6 tons 1.63D læssere, med eller uden teleskop-arm, 5 tons 5.63D læssere, som er meget anvendt i Danmark, både til entreprenør- og landbrugsbranchen; Den meget alsidige 8.63 TL 9 tons læsser, som er meget populær i Danmark, qua sin vægt på hele 9 tons, og en løftehøjde på 5,4 meter, hvor den nemt løfter 3200 kg. I den helt tunge ende af skalaen producerer Venieri gummigeder med modellerne 13.63C og 18.63, med en egenvægt på hhv. 14 og 22 tons. Det giver et komplet og meget alsidigt produktprogram, som passer det danske marked ganske godt.

Kendte komponenter

En af de forudsætninger, som Dansk Maskincenter A/S har lagt meget vægt på i valget af leverandør var, at maskinerne skulle kunne håndteres på værkstederne. Det vil med andre ord sige, at man skal kunne servicere maskinerne med noget man kender. Og blandt andet motorerne i maskinerne, som kommer fra Kubota i de mindre modeller og Deutz Fahr i de store modeller, er begge motorer man som dansk maskinforhandler, kender rigtig godt. Hydraulik-delen på maskinerne bliver leveret af Bosch Rexroth, og er samtidig også dele, der er kendt på det danske marked. Denne opbygning med kendte komponenter hilser man velkommen hos Dansk Maskincenter A/S.

Salg og service går hånd i hånd

Ikke kun salget er vigtigt for Dansk Maskincenter A/S, men også at kunne yde den rigtige og rettidige service for både eksisterende maskiner samt de nye som kommer til landet. Dansk Maskincenter’s reservedelsforsyning er allerede på plads, og der bliver i løbet af ganske kort tid sat et serviceteam ind i service og reparation af maskinerne fra Italien. ”Det er en meget vigtig del ,som går hånd i hånd med salget af maskinerne” lyder det fra Kim Damgaard. Også derfor Dansk Maskincenter har bestilt en række maskiner hjem, som både kan bruges til demokørsel, men også til at hjælpe kunderne videre.  Skulle der ske et nedbrud med en anden kundemaskine, står Dansk Maskincenter klar til at hjælpe. ”Vi vil lige som med fodervognene altid have maskiner hjemme, så kunden kan få fodret sine køer m.m.”, siger Kim Damgård.

Demomaskiner på vej hjem til Danmark

Allerede på årets første dyrskue i Roskilde vil den førte Venieri 5.63D læsser være at finde. Den vil være at finde på Dansk Maskincenter’s stand nummer 142, hvor Kim Damgaard og Henrik Kragelund vil være at finde. Her vil man kunne få et indblik i de helt nye maskiner fra Venieri, og høre mere til salg og service på maskiner. Derefter følger maskinen rundt i landet til en del af sommerens dyrskuer. Hos Dansk Maskincenter A/S glæder man sig til et godt og stabilt samarbejde med Venieri, og salgsteamet i de 4 afdelinger ser frem til at kunne vise maskinerne på kundernes egen banehalvdel, på gården eller byggepladserne i Danmark.

163 D

863 Tl

163 Tl Dansk Maskincenter Venieri