Historie

Dansk Maskincenters historie strækker sig tilbage til 14. oktober 2017, hvor Henning Lund Andersen, Rimmerhus Maskinforretning A/S og Holger Skjoldemose, Jelling Maskinforretning A/S- Odder Diesel slog de gode kræfter sammen og investerede i den afdeling af det, på daværende tidspunkt, konkursramte TBS, som ligger i Toftlund. Således er DMC A/S nu i alt fire forretninger, som drives fra fire forskellige byer: Jelling, Odder, Rimmerhus og Toftlund.

Historien om de fire forretningssteder, som nu er samlet under én hat, har hver især en historie, som går langt tilbage og danner grundlaget for det nuværende DMC A/S.

Dansk Maskincenter Massey Ferguson Historie

Jelling Maskinforretning A/S

Jelling Smede- og Maskinforretning blev i 1934 stiftet af Henry Dupont i lokaler midt i byen tæt op ad kirken. I 1962 flyttede forretningen til Vestergade. I 1967 blev sønnen Jørgen Dupont kompagnon og i 1972 eneejer. Forretningen blev med Jørgens overtagelse døbt om til det nuværende Jelling Maskinforretning. Jørgen Dupont var eneejer frem til 1995, hvor han solgte Jelling Maskinforretning til Holger og Karin Skjoldemose.

Forretningens traktormærker har skiftet noget gennem tiden, men siden 1959 har der været forhandling af Dronningborg mejetærskere i Jelling. I 1994 fik Jelling full-line forhandlingen af Massey Ferguson i forbindelse med at Massey Ferguson overtog Dronningborg mejetærskerfabrikken i Randers. 2003 blev Jelling Maskinforretning A/S udnævnt til AGCO-center og med det fulgte også forhandlingen af Fendt. Forretningen har siden da været full-line forhandler af både Massey Ferguson og Fendt. I 2006 flyttede alle forretningens aktiviteter lige udenfor Jelling by i 3300 kvm nybyggede lokaler på den nuværende adresse i Østkrogen 1.

Ved årsskiftet 2012 købte Karin og Holger Skjoldemose maskinforretningen Odder Diesel A/S med adresse i Odder by.

Odder Diesel A/S

Odder Diesel blev grundlagt i 1981. Før 1981 lå en afdeling af Nordisk Diesel på samme adresse, som firmaet har i dag. Endnu før dét hed forretningen "Traktorlageret". Massey Ferguson traktorforhandlingen går helt tilbage til 1952 - dengang med adresse på Nørregade i Odder. I 1994 overtager Massey Ferguson Dronningborg mejetærskerfabrikken i Randers og Odder Diesel får da også forhandlingen af Massey Ferguson mejetærskere.

Virksomheden blev Agco Center i 2003, og har siden da også haft forhandlingen af Fendt mærket. Virksomheden har siden været full-line forhandler af både Massey Ferguson og Fendt. Odder Diesel var frem til 2.januar 2012 et aktieselskab med Ib Sørensen som administrerende direktør. Ved årsskiftet 2012 solgte Ib Sørensen forretningen til indehaveren af Jelling Maskinforretning A/S, Holger Skjoldemose og dannede Jelling Maskinforretning A/S - Odder Diesel.

Toftlund

Forretningen i Toftlund har eksisteret siden 1993, hvor Kaj Danielsen startede Maskincenter Toftlund  i de bygninger, hvor vi også er i nu. Senere flyttede Kaj forretningen til Melvang 5 i Toftlund. I 2007 blev forretningen på Melvang solgt til TBS, som også købte bygningen på Ørderup kirke vej 43. Da blev det hele samlet og flyttet tilbage igen, hvor vi er nu. Gennem alle årene har forretningen haft forhandlingen af Massey Ferguson. Siden Kaj solgte sin forretning i 2007 til TBS, fortsatte han som sælger hos TBS og nu hos DMC.

Rimmerhus Maskinforretning A/S

Forretningen i Rimmerhus har 100 år på bagen. I mange år som landsby smedje, så langt tilbage at det også dengang smeden hev tænder ud på folk, fordi han havde en tang! I Rimmerhus har fulgt udviklingen i landbruget og blev for 50 år siden (i 1968) Massey Ferguson forhandler af både traktorer og mejetærskere. Fokus fortsatte i mange år med hovedsagligt at være på netop traktorer og mejetærskere. I 1988 købte Henning Lund Andersen forretningen og har udviklet det videre, så vi i dag, nu i DMC A/S-regi, tilbyder kunderne et komplet program til det professionelle landbrug. Landbruget har altid været vores kerneområde.

Historien om Dansk Maskincenter Odder Jelling Rimmerhus Toftlund