2023-11-08
SilverGlider bomprogrammet udvides

Danfoil introducerede sidste år en helt ny 2 foldet bomkonstruktion SilverGlider 2 (SG2) på 30m, markedet har taget rigtig godt i mod den nye bom. Derfor har det været oplagt at udvide modellen en 36m version, som er blevet til en 4 foldet version kaldet SilverGlider 4 (SG4).

SG4 er en rigtig alsidig og fleksible bom, da den kan køre på både 24, 30 og 36m hvilket gør den optimal som maskinstations sprøjte eller til landbrug med forskellige plejesporsbredder. SG4 kan leveres med bomstyringen Rough Terrain Control (RTC), og tilbyder helt op til 9 ultralyds sensorer og 2 gyroskoper for optimal bomkontrol.

SG4 er utrolig kompakt og har en transport bredde på under 3m. Bommen er konstrueret af letvægts aluminium, med høj styrke og stivhed. Det smarte design sikrer at de to yderste bomled kan foldes ovenpå mellembommen, derved bibeholdes bommens ligevægt samtidig med at bommen i transportstilling er utrolig kompakt.

Tyngdepunktet på SG4 er placeret tæt på baghjulet, og sammen med den meget lave vægt gør det at vægtoverførslen til traktorens baghjul er meget stor selv når sprøjten er tom. Det er også en fordel at bommen er let både med hensyn til minimering af hele sprøjtens vægt så man kan sprøjte selv i meget vådt føre – men også optimal styring af bommen i kuperet terræn.

Bommen er udstyret med 1m sektioner hvilket gør den optimal til spotsprøjtning og fremtidens præcisions landbrug. De unikke Eurofoil® dyser er helt afskærmede og beskyttede hvilket sikrer en endnu højere afdrift reduktion. Sektionsventilerne er elektronisk overvågede og i tilfælde af fejl informeres chaufføren automatisk på DSC skærmen i traktoren. System overvåger ligeledes konstant alle ledningsforbindelser og kontrollerer for periodiske fejl hvilket gør fejlfinding og servicering meget enkel – det sikrer en kontinuerlig høj oppetid, og dermed høj driftssikkerhed.

SG4 bommens afvigerled er ligeledes helt nyt, og selv ved påkørsel mister bommen ikke lufttrykket hvilket sikrer optimal applikation på alle tidspunkter. Væskesystem, hydraulikslanger og ledninger er trukket med henblik på optimal beskyttelse og enkelt design hvilket gør at bommen er meget stilren og behagelig for øjet.

24m Redigeret

36m Redigeret