2022-10-25
Masser af miljøteknologi på hylden hos Danfoil

Den danskejede sprøjteproducent Danfoil har altid satset på præcisionslandbrug – selv inden det blev et politisk ”Buzzword”. Danfoil leverede den første sprøjte med et injektionssystem i 1999, og det sidder i dag på hver tredje sprøjte, der ruller af produktionsbåndet. 


Sidenhen er det politiske fokus på optimal udnyttelse af plantebeskyttelsen vokset så kraftigt, at vi nu prioriterer mange penge gennem tilskudsordninger til netop miljøteknologi – Danfoil sprøjter modtager mange tilskudskroner, netop pga. deres langsigtede satsning og brede udbud af miljøteknologi.

”Det giver god mening at fremme teknologier der optimerer brugen af plantebeskyttelse, men det vigtigste er at det samtidig optimerer indtjeningen for landmanden. Hvis der ikke er penge i det for landmanden, så kommer teknologien aldrig i brug” udtaler direktør Martin Dyhrman Sørensen.

De teknologier man kan få støtte til i den kommende ordning er: 

• Brugen af luft til at placere plantebeskyttelsen præcist

• Injektionspumper så doseringen kan ændres under kørsel

• Dual line – som muliggør spotsprøjtning på samme tidspunkt som bredsprøjtning

”Vi tror på at præcisionslandbrug er fremtiden, men det skal gøres enkelt. Luft er den enkleste form for præcisions sprøjtning der findes. Men vi skal også tænke klima ind, og ved at reducerer vandmængden kan vi sparer op mod 29% CO2 – men vi reducerer også tidsforbruget med op mod 36%. Det skal være en WIN-WIN-WIN for miljø, klima og landmanden, hvis vi skal komme i mål”, udtaler salgschef Torben Hehr fra Dansk Maskincenter. 

Der ligger en klar strategi fra Dansk Maskincenter, og derfor kører den store maskinhandler i denne tid rundt til rigtig mange kunder og demonstrerer Danfoil sprøjten. Her fortæller vi også omkring den nye miljøtilskudsordning og hjælper kunderne med at søge pengene hjem.

Danfoil Concorde Dansk Maskincenter Trailersproejte