2023-05-03
DEMO: Massey Ferguson 8S.265 VT + Lemken Solitair DT

Vi er kommet i marken med vores nyeste demo traktor og et lige så nyt Lemken Solitair DT 6 meter såsæt.

Solitair DT’eren har indtil nu kun været brugt til udstilling, både på Agromek her i Danmark og på SIMA messen i Frankrig.

Men NU er det endelig blevet tid til at komme i marken og prøve kræfter med den danske muld … 

Det her sæt er, modsat vores anden DEMO Solitair DT, der er udstyret med crossboard, udstyret med pakker hjul som frontredskab. Den løsning passer bedre til de mere lette jorde i den vestlige del af Danmark, da det giver en fantastisk evne til at ”holde sig oppe” samtidig med at det giver en god pakning af jorden.

Efterfølgende kommer Heliodor discsektionen og jævner jorden af, inden gødningskærene placerer gødningen i den rette dybde. De store pakker hjul med traktormønster sørger for en jævn pakning i hele arbejdsbredden.

Sidst kommer trapez valsen (der som noget nyt er udført i kunststof) og pakker jorden i samme linje som så skærene. Dermed er jorden mere fast under kernen og mindre fast mellem rækkerne. Kernerne bliver placeret i korrekt dybde af de velkendte, parallelogram ophængte, såskær som Lemken kørt med i efterhånden mange år.

Trykket på trapez valsen kan stilles fra kabinen, ligesom at det selvfølgeligt er muligt at ændre skærtrykket på såskærene under arbejdet, hvis jordtypen ændrer sig.

Solitair DT’en trækkes af en spritny 8S.265 Dyna VT. Traktoren har stort set alt i udstyr såsom GPS på RTK niveau, front lift og PTO, Datatronic 5 og Fielstar 5 terminaler.

Traktoren er udstyret med 600/70-30 og 710/70-42 Michelin dæk af VF typen som kan tåle at køre med et meget lavt tryk under markarbejde.

Alle krydser er ligeledes sat, når det kommer til de teknologiske løsninger. Traktoren kan håndtere sektionskontrol på 96 sektioner og op til 5 tildelingskort på en gang via ISOBUS. Med TASKDOC PRO er det muligt at sende tildelingskort frem og tilbage mellem traktor og eksempelvis Cropmanager, trådløst.

8S’eren er som standard udstyret med MF Connect med 5 års abonnement.

For optimal vægtfordeling og sikkerhed, er traktoren, selvfølgelig, udstyret med en Traktorbumper med indbygget værktøjskasse, som vi er forhandler af.

Vil du høre mere om dette potente makkerpar fra allerøverste hylde, er du velkommen til at kontakte din lokale Dansk Maskincenter afdeling for nærmere info. Du har selvfølgelig også mulighed for at prøve sættet på egen bedrift, hvis det har interesse.