2023-11-08
Danfoils nye topmodel: ConCorde 4

Danfoil er klar med en helt ny premium model - ConCorde 4. Det nye design tilbyder helt nye features og en masse komfort. ConCorde 4 leveres eksklusivt med den nyudviklede SG4 SilverGlider bom, der leverer det ypperste inden for præcis applikation af plantebeskyttelsen.

ConCorde 4 har en 4.000 l tank, og dermed en kapacitet på 130 ha i en fyldning. En tilsvarende konventionel sprøjte skal rumme ca. 20.000 l vand for at have samme kapacitet – det gør ConCorde 4 til den måske største enkelt akslede sprøjte på markedet.

ConCorde 4 er fuld afskærmet hvilket ikke blot gør den flot at se på men også let at rengøre og vedligeholde. Ventiler og elektronik er godt afskærmet uden at gå på kompromis med servicevenligheden. Under sprøjtens venstre sideskjold findes påfyldningsudstyret og de daglige vedligeholdelsespunkter – hele arbejdsområdet er selvfølgelig oplyst. Præparatflyderen har elektronisk trinløs højde justering, der sikrer optimal ergonomisk placering for chaufføren. Alle sprøjtens funktioner kan styres direkte fra skærmen placeret lige over præparatflyderen. Opbevaring af værnemidler findes på indersiden af lågen, samt i det store rum på sprøjtens højre side.

Sprøjten anvendes LS-hydraulik hvilke gør af og på kobling hurtig og enkel. Hydraulikslangerne føres elegant fra sprøjten og over til traktoren gennem den specialdesignede slangeholder. Når sprøjten er sat af kan alle hydraulikslanger placeres på slangeholderen enkelt og simpelt således at hydraulikkoblingerne er beskyttet. Samtlige hydraulik slanger er ydermere markeret med deres funktion så brugeren aldrig er i tvivl.

Platformens størrelse forrest på sprøjten giver et godt og komfortabelt overblik ved inspektion af hovedtanken. Væskepumpen er placeret under platformen, med let adgang til oliepåfyldning og skift af membraner. Således servicering af sprøjten kan foretages hurtigt og enkelt. ConCorde 4 er udstyret med Danfoils meget anerkendte DSC-styresystem med automatiske vaskeprogrammer, enkel betjening og andre smarte features.

Den 400 l store rentvandstank er placeret forrest på sprøjten for at sikre en god vægtoverførelse til traktoren, selv når hovedtanken er tom. Vandet i rentvandstanken er opvarmet til 50C grader, hvilket sikrer en utrolig effektiv rengøring af sprøjten.

Chassiset er bygget med stor komfort og er derfor både affjedret i trækket og på bagakslen. Bagakslen er udstyret luftaffjedring med tilhørende støddæmpning yderligere er den udrustet med kraftige luft/hydrauliske bremser og selvfølgelig forberedt til fremtidens, to-kreds bremsesystem. Den forbedrede affjedring af chassiet, minimere ligeledes antallet af rystelser i sprøjten, som ellers ville overføres til bommen. Den nye Concorde 4 er udstyret med en styrende bagakslen hvilket minimerer bombevægelser og gør at den i forvejen meget roste SilverGlider bom vil kører fantastisk stabilt i marken.

ConCorde 4 udemærker sig med en stor frihøjde, som skyldes den store dækmontering med hjul på ca. 210 cm. De store hjul sikrer ligeledes en stor trædeflade og gør at den i forvejen meget lette sprøjte altid kan komme i marken uden bekymring for at sidde fast.

Full Redigeret

24m Redigeret