2024-04-11
Brugte maskiner får nyt liv – og støtter lokalsamfundet

Dansk Maskincenter har indgået et samarbejde med El Recycling, der specialiserer sig i at genbruge kasseret elværktøj. El Rycyclings mission er, at opkøbe, reparere og gensælge elartikler, som ellers ville være endt som affald. Målet er, at bruge de el artikler vi allerede har i vores samfund og forlænge deres levetid.

"Vi er begejstrede for at indgå dette partnerskab med El Recycling," udtaler Tine Borup, sælger hos Dansk Maskincenter. "Dette initiativ er i tråd med vores engagement i at fremme bæredygtighed i branchen. Ved at tilbyde en nem og bekvem løsning til håndtering af brugte maskiner håber vi at inspirere vores kunder til at træffe mere miljøvenlige valg.”

Dét kan du aflevere

Du kan aflevere dine brugte håndholdte havemaskiner og batterier hertil. Det gælder også mindre maskiner på benzin.

Pengene tilbage til lokalsamfundet

Udover at fremme bæredygtighed har samarbejdet også et fokus på at støtte lokalsamfund. Beløbet, der genereres fra El Recycling for genbrug og genanvendelse af elværktøj, doneres én gang om året til en lokal velgørende organisation og Dansk Maskincenter har valgt at støtte: “Ren natur”.

Ren Natur er et koncept udviklet af Hold Danmark Rent. Med Ren Natur kan foreninger tjene sponsormidler ved at samle affald ind i deres kommune. Ren Natur koordinerer samarbejdet mellem foreninger, kommuner, sponsorer og det lokale erhvervsliv. Hvert år koordinerer Ren Natur flere hundrede affaldsindsamlinger i hele landet.

"Vi er stolte af at samarbejde med Dansk Maskincenter," siger Casper Roensbech hos El Recycling. "Samarbejdet giver os mulighed for at udvide vores positive indflydelse på miljøet og samtidig give tilbage til lokalsamfundene.”